top of page

KinderTherapie Praktijk Face The Truth Amstelveen voor kinderen met Probleem Gedrag & Verstoord Welzijn.

Hooggevoeligheid/ Hoog Sensitief (HSP Kind(eren) & Ouder(s). 

Leeftijdscategorie: 6 tot en met 12 jaar.

KinderTherapeut Sonja de Heer is Expert & Ervaringsdeskundige op het gebied van HSP kinderen. Mijn missie is dat ik een waardevolle bijdrage kan leveren aan het nog verder verruimen van je bewustzijn en het (weer) in contact komen met je eigen talenten, krachten, hart. Ik kan je begeleiden bij het omgaan met je eigen gevoelens, emoties en je (hoog) gevoeligheid. 

Ik heb zelf het pad van hooggevoelig kind naar volwassene mogen bewandelen en het is mijn roeping om vanuit deze ervaring andere hooggevoelige mensen zoals ik te helpen. Als geen ander begrijp ik hoe zwaar dit kan zijn voor Kind & Ouder(s).

Ik weet uit eigen ervaring waar jij tegen aan kunt lopen als hoog gevoelige Ouder & Kind en hoe lastig het kan zijn om te leren met veel verschillende prikkels om te gaan. En te accepteren dat je anders, goed genoeg en uniek bent juist. Toch is er nog steeds heel veel onbegrip als het gaat over hoog gevoeligheid. Het kind of de jong volwassene krijgt al gauw het stempel: AD(H)D, Autist of erger. Waarom? Omdat het anders is en dus "een Probleem". Dit maakt kinderen en jeugd erg in de war en vooral onzeker over wie ze nu nog meer zijn en wie ze dus echt zijn. 

Ze verdrinken vaak in al deze gevoelens en meningen en vooroordelen van andere mensen.

Toch hebben deze kinderen vaak een bijzonder en uniek talent in hun hart. Zij hebben een boodschap voor het gezin en aan de ouders en hun omgeving. Er is meer rust nodig, meer vertraging meer stil staan bij al deze gevoelens en er woorden aan leren geven. Hoe voelt iets, waar komt dat vandaan en hoe ga ik daar dan mee om. Er is meer inzicht, begrip, uitleg, begeleiding en advies nodig voor deze grote groep kinderen en jeugd. Het slikken van medicijnen geniet zeker niet mijn voorkeur want het vlakt juist alle gevoelens af, ook de mooie en bijzondere. Dat is doodzonde. Het maakt het kind vlak en gedresseerd voorbeeldig in het oog van de omgeving. Maar we vergeten dat juist deze gevoelens/emoties ook de vervelende ons de weg wijzen naar ons talent en onze harte kracht. Er is alleen hulp nodig en begeleiding om de functie te zien van deze overgevoeligheid in plaats van het te zien als een last. 

Deze hooggevoelige kinderen krijgen veel te verwerken en dat bezorgd ze soms een veel "te zware jeugd. Het voelt als mijn taak om Ouder(s) en kinderen bewust te maken wat als zwaar wordt ervaren binnen het gezin/ systeem/ school en welke prikkels we direct terug kunnen dringen naar een aanvaard baar niveau. 

Ouder(s) en kinderen weten zich soms geen raadt met al hun gevoelens/emoties. Ze raken in de war, onzeker en overbelast.

Deze kinderen & ouders hebben vaak meer ruimte, rust, stilte, natuur, dieren, liefde en een eigen plek nodig waar ze zich kunnen afzonderen van de rest om met hun eigen gevoel in contact te blijven en komen. 

Hoog gevoeligheid is een auraprobleem. / Veel kinderen /jeugd voelt zich onbegrepen.

Kinderen met hoog gevoeligheid voelen heel veel in/met hun energieveld. Bijvoorbeeld de emoties van anderen, straling van elektrische apparaten, aardstraling, en dergelijke. Als een volwassene boos is, dan voelen zij die boosheid in hun eigen lichaam.

Deze prikkels worden dan in hun eigen lichaam waargenomen en zelfs vertaald in boosheid. ( Alsof het kind zelf boos is).

Het kind neemt de energie over en zal zichtbaar maken wat er in de ander onderdrukt is of onzichtbaar. Het kind heeft hier natuurlijk last van. Deze kinderen krijgen vaak stempels als "Fel" Agressief, Druk, Stil, Angstig, gesloten, dramatisch, overdreven. etc. Echter deze kinderen zijn de boodschappers en helers onder ons. Zij dragen & helen als het ware de pijn van een ander. Dat is uitgesproken zwaar voor ze. Omdat de kinderen zich hiervan niet bewust zijn. Ze raken in de war. 

Alles wat leeft heeft een energieveld om zich heen.

Het energieveld noemen we ook wel aura. Het menselijk energieveld bestaat uit verschillende aura-lagen, en chakra's die de aura-lagen met het lichaam verbinden. Een gezonde aura is 'je eigen ruimte'. Maar bij hoog gevoelige kinderen zie ik vaak dat de aura niet goed is afgesloten. 

Dat kan bijvoorbeeld zijn door dunne plekken of gaten in de aura, doordat een chakra te ver open staat, doordat de aura te ruim is of de buitenrand van de aura te wazig is, en ´drukke´ kinderen hebben vaak een aura die niet tot aan de grond komt. 

In zulke gevallen krijgt het kind te veel prikkels binnen, die het niet kan kwijtraken. Daardoor verandert het gedrag van het kind. Meestal uit zich dit in concentratieproblemen, drukte en woede-uitbarstingen, emotionele pieken en dalen. 

Soms zelfs in zo ernstige mate dat het kind een diagnose krijgt zoals PDD-nos, of AD(H)D.

Andere kinderen sluiten zich af om zich te beschermen tegen al die prikkels, en worden dan onbereikbaar. (Autisme Spectrum). Weer anderen voelen het energieveld van een ander en nemen dat helemaal over, die zijn niet meer ´zichzelf´ maar worden een spiegelbeeld van degene waar ze bij zijn, bv het kind waar ze mee spelen. Dat betekent ook dat een kind boosheid of angst kan voelen die in feite van iemand anders is. ( De kameleon wil altijd bij anderen horen, behalve bij zichzelf). 

In mijn praktijk kom ik vaak kinderen tegen met hoog gevoeligheidsproblemen. Ik maak deze kinderen bewust van hun energieveld en de zwakke plekken daarin. Ze voelen dan hoe ruim hun aura is en hoe het voelt om zich goed af te sluiten. Ik leer ze goed contact te maken met de aarde en dan ervaren ze ook dat ze hun drukte zomaar weg kunnen laten stromen in de aarde. Daarnaast laat ik kinderen ook echt ervaren wat Energie is en hoe emoties/ gevoelens voelen. Ik leer ze onder woorden te brengen wat ze voelen en wat ze bij anderen voelen. Zo krijgen ze langzaam hun zekerheid & kracht terug.

Ze zeggen vaak "eindelijk iemand die zegt dat ik niet gek ben " maar die mij gewoon begrijpt. Dat geeft de kinderen rust. 

De aura is een afspiegeling van je emotionele en mentale toestand op dat moment.

Als je je teen stoot verandert je aura net zo snel als je humeur. Ik kan als therapeut de aura wel gezond maken, maar de kinderen moeten het zelf in stand houden. Ik leer ze eenvoudige technieken om chakra's minder open te zetten, de aura te gronden, zwakke plekken sterk te maken. Zo leren ze zichzelf te beschermen tegen storende prikkels, en drukte te laten 'wegstromen'. Tevens kijk ik samen met de kinderen en ouders waar de overprikkeling vandaan komt binnen het familie systeem en of omgeving (school , familie). Mijn handen kunnen zowel de ouders als de kinderen helen. Mijn gave : is dat ik het emotionele systeem en dus de energie van jouw kind kan lezen en vertalen evenals die van jou zelf. 

Leer jezelf kennen en begrijpen. Dan leer je jouw eigen kind ook veel beter aanvoelen en begrijpen.

Zelf ben ik extreem hoog gevoelig en heb geleerd deze energie te lezen en helen bij anderen en van anderen.

Het onderbewuste bewust maken en vertalen. Ik ben mij nu bewust geworden van mijn "Gave" welke velen mensen ook hebben maar zich niet bewust zijn. Ze voelen zich vaak niet stabiel, onzeker, depressief, moe, boos, verdrietig en bang. Toch wil ik eenieder leren zelfstandig en onafhankelijk het eigen genezend vermogen van het lichaam te ont-wikkel-en. En dus jezelf te leren helen is mogelijk. Je dient alleen te weten hoe het werkt. Daarbij kan ik je goed helpen en inzicht geven. 

Ik geef woorden aan gevoel.

Vaak is het erg lastig voor hoog gevoelige en paranormaal begaafde of hoog begaafde kinderen en ouders woorden te geven aan alle gevoelens die door hen heen gaan. Ik help hen hier heel bewust bij zodat ze zelf later ook kunnen benoemen en leren onderscheiden welke emoties en gevoelens van hen zelf zijn en welke van de ander. Dit maakt de kinderen en ouders krachtiger en rustiger. Terug in je eigen kracht. En niets steeds in de pieken en dalen van het energie veld van al die anderen verzuipen en overnemen. 

Dit is waarom veel kinderen bestempeld worden en niet begrepen worden. Doordat ze zo in de war raken van al die vele emoties/gevoelens & dus prikkels gaan ze "onderdrukkende middelen" gebruiken als blow, drugs, alcohol, sigaretten, sex et

om maar niet "zoveel tegelijk " te hoeven voelen. ZE krijgen letterlijk Angst om te voelen. En sluiten zich af en op in zichzelf.

Als er niet ingegrepen wordt professioneel dan zullen deze kinderen over vermoeid raken, paniekaanvallen ontwikkelen, depressief raken of erger, anorexia, boulimia, ADD, ADHD, AutismeZe zullen zichzelf anders voelen, er niet bij voelen horen en dus "zelf haat " ontwikkelen" waardoor Probleem Gedrag en/of Verstoord WELZIJN ervaren kan worden. 

Negatieve kanten van Hooggevoeligheid/Hoogsensitiviteit zijn: overprikkeling, diep gekwetst worden, negatieve gevoelens van anderen overnemen, meer tijd nodig hebben voor informatieverwerking, moeite hebben met grenzen aangeven of aanvoelen, perfectionisme, onzekerheid, lage eigenwaarde, twijfelen aan zichzelf.

Positieve kanten van Hooggevoeligheid/Hoogsensitiviteit zijn: meer genieten van smaken, geuren, natuur, kunst, boeken, positieve gevoelens van anderen overnemen, creativiteit, goed kunnen visualiseren, betrokkenheid, perfectionisme, aanvoelen, voorvoelen wat er gaat gebeuren, wijsheid, hoge intuitie.

Hoe begeleid ik, praktisch gezien, hooggevoelige kind(eren), en hun ouder(s)?

Behalve dat ik heldervoelend, helderhorend en helderwetend ben waardoor er bij mij veel informatie naar binnen komt ben ik doordat ik op hart-en zielsniveau contact met je maak in staat om je te helpen met het krijgen van inzicht in jezelf. Ik voel jou goed aan en krijg daarmee de informatie aangereikt om tot de kern door te dringen. Ik help je als het ware met de ontwikkeling van je ziel en jouw eigen hart-verbinding.

Een paar pijlers waar ik mee werk zijn:

•bij jezelf blijven; als je geleerd hebt je aandacht op anderen te richten, bijvoorbeeld omdat je zo goed sferen aan kan voelen, of zo goed weet hoe je anderen kan helpen, kan je heel makkelijk vergeten wat je nou eigenlijk zelf voelt of zelf wilt en denkt.

Als je hooggevoelig bent zul je eerder van een ander houden en willen helpen dan jezelf. Dit is een grote kracht maar tegelijk ook een enorme valkuil voor deze kinderen en hun ouders. Vaak voelen deze mensen veel meer aan dan een gemiddeld iemand en zullen zich richten op het "redden" van de ander. Waardoor de zelf redzaamheid en het geluk verloren gaat van henzelf.

(Hoog) gevoelige mensen dienen dichtbij hen zelf te blijven en te leren onderscheiden wat van hen is en wat van de ander! 

Gronden/aarden; Aarden is contact met de aarde maken.

Letterlijk en figuurlijk met je benen stevig op de grond staan. Je hebt contact met de aarde en je bent er een deel van. Dit kun je bijvoorbeeld doen door middel van oefeningen en visualisatie. Aarden is ook: Je verantwoordelijkheid nemen, voor jezelf, voor je lichaam, je gedachten, je gevoel en je emoties. Je zelf onder ogen komen. Je ruimte innemen op aarde.

Energetische (zelf) bescherming;

Veel mensen die heldervoelend zijn, hebben de ervaring dat ze in contact met anderen hun ENERGIE VERLIEZEN. In contacten met andere mensen kan je moe worden, je ziek gaan voelen, uitgeput raken, het gevoel hebben leeggezogen te zijn en soms lijkt het alsof de ander er met je energie vandoor is gegaan. Het teveel aan prikkels wordt ervaren als STRESS op het lichaam en het functioneren en heeft direct invloed op het WELZIJN/ WELBEVINDEN van uw kind/ uzelf.

Sommigen voelen dit tijdens de ontmoeting al gebeuren, anderen merken hun vermoeidheid pas als het contact voorbij is. Ik leer je hoe je hier mee om kan gaan, o.a. door:

•afscherming, omgaan met je eigen energie en die van anderen, bijvoorbeeld door middel van visualisatie, maar ook door onderscheid te leren maken tussen welke energie van jou is en welke van anderen. Ook lever ik een bijdrage aan bewustwording van je eigen innerlijke processen die ten grondslag liggen aan hoe je omgaat met je eigen energie.

•innerlijke kracht ontwikkelen door je eigen visie (en niet die van de maatschappij of anderen) in actie om te zetten. Als je je laat leiden door je eigen innerlijke stem kom je vanzelf in je kracht te staan.

(Hooggevoelige) Ouders begeleid ik ook :

Je kind vraagt van je (en daagt je waarschijnlijk regelmatig uit) om vanuit je hart te leven, wat een heel mooi, maar ook confronterend en intensief proces kan zijn.Je kind vraagt ook van je om vanuit je hart contact mét hem of haar te maken en je kind de ruimte te geven en steeds te bevestigen in zijn of haar eigenwijsheid, ook al druist die soms in tegen jouw eigen ideeën. Het is zó belangrijk dat je open kijkt naar je kind als de “eigenwijsheid” die het tentoonspreid tegen jouw eigen “wijsheid” indruist, en gaat voelen of de ideeën die jij zelf hebt misschien niet iets van vroeger zijn, hardnekkige beelden waar je weliswaar al heel lang vertrouwd mee bent, maar die je misschien al heel lang zonder al te veel nadenken bent gaan blijven vasthouden. Wat spiegelt je kind je kind je voor d.m.v. zijn of haar gedrag? Welke eigen emoties raakt dit? Hoe ga je daar mee om?

Het kind heeft namelijk ook een boodschap voor de ouders:

Zie wie ik ben en wat ik te vertellen heb. Maak contact met me op mijn niveau; vanuit je hart. Respecteer mij, maar stel in godsnaam grenzen, en vertel hoe ik moet leven als mens, want daar heb ik (meestal) nog geen idee van.

Ik help je met deze zaken op een praktische manier om te gaan, en contact te maken met jezelf en je kind vanuit je hart.

Ik ben een brug in de communicatie tussen jou en je kind en zal jullie hart-verbinding weer tot stand kunnen brengen. Zodat jullie elkaar weer leren verstaan en dus begrijpen. Wat fluistert je kind je onbewust in over jezelf. Het kind dient altijd als spiegel van het onderbewuste van de ouder(s). De emotionele blokkades uit de eigen kindertijd, jeugd, relatie welke dmv het kind worden aangereikt en dus in de ouder zelf kunnen worden opgelost als je de taal van het kind leert te begrijpen. Kinderen doen dit onbewust. Ik zal de vertaal slag voor jullie kunnen maken. 

Het kind draagt veelal onbewust pijn, verdriet en problemen mee van de ouder welke nog onverwerkt zijn.

En natuurlijk willen wij als ouder dat alles goed gaat met on(s)ze kind(eren) maar dat is niet door hen als PROBLEEM KIND(EREN) te bestempelen. De ouder leert dmv van spiegelen en de vertaalslag door de therapeut wat het kind nu eigenlijk wilt vertellen. Veelal als de ouder het probleem in zichzelf (h)erkent wat zich openbaart middels hun kind dan leert de ervaring dat het probleem bij het kind direct vermindert en oplost totdat ouder het eigen probleem heeft verwerkt, en doorwerkt met de therapeut die hierin helder inzicht weet te geven. 

Ouders die kinderen krijgen komen zichzelf onherroepelijk tegen en krijgen een kans om zich steeds meer bewust te worden van hun eigen pijnen uit kindertijd, jeugd , leven. Jouw kind wijst je de weg....als je naar jezelf wilt en durft te kijken wat zich heeft afgespeeld en wat zich nu afspeelt in jouw leven. Niets om je voor te schamen. Wat je zelf vroeger ook niet hebt geleerd als kind kun je nu ook niet als Ouder(s) weten voor jouw kind. Hoogstwaarschijnlijk wat je zelf zo'n hooggevoelig kind wat in de war is geraakt. Jouw kind roept je op om weer heel gewoon "Jezelf" te mogen ZIJN/ WORDEN zonder schaamte.

Wil jij je kind ook opnieuw leren verstaan en begrijpen en dus graag een hart-verbinding aangaan. Maar weet je even echt niet meer hoe je dit nu het beste kunt aanpakken als ouder(s). Maak dan een afspraak met Kindertolk, Relatie-en Gezinstherapeut Sonja de Heer: voor meer informatie bel: 06-229 27 448  

Wil je meer weten over mijn Hooggevoeligheid, Helende Gaven en de manier waarop ik jou en jouw kind kan begeleiden, bewustmaken en helpen helen? kijk dan voor meer informatie op mijn andere website:

The Secrets of Emotional Healing www.HART-VERBINDING.nl & www.FACETHETRUTH.nl

bottom of page