top of page

Relatie Check! Domein 7-9:

Domein 7: Dromen en Verlangens.

Een relatie zonder dromen en verlangens is doods. Het gaat er niet om veel te dromen, het gaat er om dat je het leven weet te leven, gezamenlijk en elk apart. In een vruchtbare, plezierige relatie hebben beide partners dromen en verlangens. Zij streven ernaar, hiermee rekening houdend, hun leven vorm te geven. Ze voelen zich daarin ook gestimuleerd en gesteund door elkaar. 

Bewust zijn

Ze beseffen dat wanneer je geen dromen meer hebt, de relatie doods en star wordt. Dit betekent niet dat je ongelimiteerd je dromen najaagt. Het betekent eerder dat je beseft dat wie niet ook werkt aan een eigen, zinvol leven binnen de relatie, het risico loopt alles te verspelen. 

Wat zijn je eigen dromen nog & welke gezamenlijke dromen/doelen hebben jullie?

Heb jij nog dromen voor jezelf? En hoe werk jij daaraan om ze te kunnen verwezenlijken. Praat je over jouw dromen met je partner? Ken jij de dromen van je partner en gun je elkaar de tijd om hierover te praten?

Moedig je elkaar aan om iets met je dromen te doen… Ben je ook een beetje ingeslapen….of denk je toch dat jouw dromen niet haalbaar zijn?

Leer weer te praten met je partner over jullie dromen. Zijn jullie dromen haalbaar?

En hoe kunnen de dromen een positief effect hebben op jullie leven. Hebben jullie gezamenlijke dromen?

Relatie-Coach Sonja de Heer

Heb jij jouw dromen waargemaakt? Zit jij ook telkens op het pad van jouw partner? Wil jij ook jouw eigen dromen waarmaken alleen , of samen. Wil jij ook leren om weer zelfstandig jouw eigen dromen waar te maken mail of bel dan jouw coach voor het maken van een afspraak> Bel: 06-229 27 448 

Domein 8: Het onderhouden van de Relatie.  

Liefde is een werkwoord

Het zou mooi zijn als binnen de relatie alles spontaan, als vanzelf gaat. Maar dat is niet zo. Want een relatie is een constructie, iets wat je maakt en wat onderhoud nodig heeft. Liefde is een werkwoord.

Onderhoud(de APK van je relatie)

In een vruchtbare en plezierige relatie weten de partners dat een relatie niet zonder onderhoud 

kan en gaan dat ook aan. De een pleziert geregeld de ander en omgekeerd. Ze bedenken regelmatig iets leuks en nieuws voor hun tweeën. Vreugde en plezier in het verrassen van de ander staan voorop.

Samenwerken in de verschillende fases

Beiden beseffen dat een relatie fases kent die elk een thema in zich bergen, zoals settelen, voortplanten, samen oud worden. Ze realiseren zich dat als ze de fases niet onderkennen, de relatie zich niet verder ontwikkelt en uiteindelijk stagneert. Deze fases vorm geven is hard werken.

Relatie-Coach Sonja de Heer

Is jouw relatie ook aan een grondige onderhoudsbeurt toe? Check als eerst waar de relatie kan verbeteren. Gebruik de 9 Domeinen Relatie-Check om te kijken waar de balans ontbreekt? Wil jij leren om jouw relatie weer net dat beetje meer te geven? Weer eens spontaan elkaar te verrassen. Hoe breng jezelf weer de romantiek en passie terug in de relatie? Maak een afspraak en bel: 06- 229 27 448 

Domein 9: Liefde voor Jezelf & Liefde voor de ander.  

Liefde voor jezelf brengt je bij Liefde voor de ander! 

Zonder liefde voor elkaar, hoe je liefde ook definieert, kan geen enkele relatie. Het is tegelijk datgene waar je een relatie op bouwt én wat het oplevert. In een vruchtbare en plezierige relatie weten partners dat ze van elkaar houden en twijfelen daar maar zelden aan. 

De kracht van ware Liefde

Ze weten dat de liefde het fundament van de relatie is. Ze weten ook dat als ze eens een tijdje niet van elkaar houden, het daarmee uiteindelijk wel weer goed komt. Ze weten dat gevoelens van liefde altijd gepaard gaan met hun tegenhangers zoals haat, afgunst, afwijzing en boosheid. Ze accepteren ook déze gevoelens als onderdeel van de liefde voor de ander. 

Ware Liefde is:

•    In de ander jezelf zien

•    duidelijke grenzen stellen

     communiceren vanuit het HART en jouw Waarheid durven spreken - onafhankelijk van de ander.

•    Het onvoorwaardelijk leren accepteren van jezelf en van die ander

•    Helemaal jezelf durven laten zien en kunnen ZIJN zoals je bent. 

•    Leren en durven loslaten uit Liefde om de ander zijn/haar eigen fouten te laten maken.

•    Het innerlijke kind in jezelf en de ander zien & toelaten

•    Is speels, puur, integer, zuiver, onschuldig, vredig nodigt uit tot spelen.

•    Onvoorwaardelijk, in voor-en tegenspoed

•    Zoveel meer dan persoonlijke onrust, lust en seksuele gevoelens

•    Opbouwend en dus constructief

•    Energie actief werkzaam• Aandachtig naar de ander luisteren

•    Ware liefde is je inleven in andermans gevoel

•    Een uitdaging en vraagt om lef, kracht en uithoudingsvermogen

•    Machtig mooi & krachtig en begint altijd bij Liefde voor jezelf te voelen!

•    Is van HART en dus VRIJ en BLIJ. Je kunt het voelen en geven maar ook ontvangen!  BALANS

•    Is niet te koop! Het is een innerlijk licht en een onoverwonnen kracht

•    Overwint alles! Zonder Liefde geen leven. Liefde vraagt om Vrije Wil en Van Harte LEVEN 


Relatie-Coach Sonja de Heer  

Wil je ook weer ware liefde voelen voor jezelf en voor die ander? Is er in jullie relatie ook verwarring over wat ware liefde nu betekent? Hoe ga je terug naar deze basis van ware liefde die altijd bij jezelf begint? Maak een afspraak als je ook meer inzicht wilt krijgen in jouw eigen gedrag en dat van de ander. Bel: 06-229 27 448 

Vraag om meer informatie

Bedankt dat je contact hebt opgenomen met Praktijk Face the Truth Amstelveen. We zullen zo spoedig mogelijk reageren. Lieve groet, Sonja de Heer

bottom of page