top of page

Voor Mannen:

Bij psychische en/of sociale problemen willen mannen over het algemeen graag een praktische oplossing voor hun problemen. Vaak praten mannen te weinig over wat ze nu werkelijk dwars zit. Ze kroppen "kleine kwetsingen" liever op. Ze willen niet zeuren want het zijn tenslotte mannen, is het niet. ( Geen watjes zoals de huidige maatschappij het noemt). Toch maakt al die opsparen juist dat men meer moe, boos en afgesloten raakt. Mannen gaan dan meestal op hun eiland zitten.

In hun eigen wereld en sluiten zich dan af voor emotionele kwetsingen en "gezeur". Zo vinden zij. 

Mannen willen graag aanraken & aangeraakt worden. Dan kunnen zij voelen hoe het werkelijk staat met hun Relatie & hun eigen gevoel zo denken zij.  

Toch missen mannen en vrouwen door een gebrek aan communicatie ( belangstelling opbrengen voor elkaars gevoel) dus ook duidelijkheid in hun relatie. Ze denken al gauw te weten wat de ander bedoelt en voelt en vullen alvast in voor de ander wat er is. Later blijkt dat hierdoor veel misverstanden ontstaan. Communiceren in een relatie is een Must. Maar dan wel duidelijk en to the point. ( Geen ellenlange verhalen en uitdiepen).

Wat vrouwen vaak teveel & vaak te lang spreken over hun problemen, en vergeten te voelen, zouden mannen wat vaker zichzelf mogen uitspreken over wat hen dwars zit en wat zij nu werkelijk zelf voelen en waarom? Alleen zo leer je elkaar "Echt" kennen. 

Dit kan vaak zeer lastig zijn voor mannen die in hun vroege jeugd al zijn afgewezen op deze gevoeligheid. Of zichzelf hebben aangeleerd hun eigen gevoelens weg te cijferen ten einde een ander familie lid van dienst te zijn. Zij willen zich bewijzen dat ook zij liefde verdienen maar slikken hun "Ware"emoties en of gevoelens in, drukken ze weg en/of negeren ze compleet. Ten einde toch voor elkaar te krijgen wat ze willen. Tegen beter weten in. Ze lopen vaak vast in hun relaties. 

Het voelt als een zwakte bod. Zij hebben immers geleerd zelf alles op te lossen. Dit geeft de mannen innerlijke onrust, stress, vermoeidheid en dus uiteindelijk zal de emmer ook overlopen. Vroeg of laat komen ook zij zichzelf tegen omdat zij vaak verstrikt raken in moeizame relaties en patronen. Meer inzicht is nodig. Van denken naar voelen is een hele reis. Daarnaast is het van het allergrootst belang om deze gevoelens ook te leren uiten, verwoorden en zich hiernaar te gaan gedragen. Duidelijk zijn, grenzen leren stellen en grenzen van anderen respecteren. 

Sommige mannen kiezen bewust voor therapie, andere vinden therapie een stap te ver en willen liever een coaching traject. 

Een relatief groot deel van de mannen drukken het vervelende gevoel waar ze last van hebben ver weg en tobben zonder hulp en behandeling voort, totdat hun leven echt een puinhoop is geworden. Problemen wegredeneren helpt echter niet. Mannen ervaren vaak veel lichamelijke ongemakken of proberen hun zwakte/ emotionele afhankelijkheid te verbergen. De ontkenning van hun werkelijk probleem leidt tot tal van andere "zwakte" afhankelijkheids problemen. Men denkt niet "zonder te kunnen".  Drugs, Alcohol, Seks, roken, eten etc). Echter onze emoties zijn een kompas en spreken een heel eigen taal. Indien we ze toelaten en werkelijk leren luisteren weet het HART altijd wat het dient te doen om weer werkelijk tot LEVEN te mogen komen. Echter het hoofd ( ons EGO = Angst) zal dit proberen jarenlang wegredeneren omdat dit het eerlijk toegeven van kwetsbaarheid is.  Vervelende gevoelens kunnen signalen zijn die leiden naar een beter en meer bevredigend leven, indien men weer leert luisteren naar het eigen HART. Echter als we onze gevoelens niet toelaten horen we de taal van ons HART niet meer helder  ( intuitie). Volgende relaties worden steeds weer vanuit diezelfde genegeerde harte pijn aangegaan. Zo herhaalt de geschiedenis zich steeds. Angst regeert en Liefde ontbreekt. Het kinderhart wilt bevrijdt worden en voelen dat het alles zelf is. De liefde, Passie, vreugde.

Als Praktijk Face the Truth te Amstelveen: hanteer ik diverse stijlen van coaching en therapie waaruit je zou kunnen kiezen. Er is altijd wel een vorm te vinden die goed bij je past en aansluit bij wat jij nodig hebt als man. 

Kijk ook voor meer informatie op:

www.HART-VERBINDING.nl & www.FACETHETRUTH.nl

Of bel en maak een afspraak: 06- 229 27 448 

Voor Vrouwen:

Vaak praten vrouwen veel makkelijker over hun problemen dan mannen. Zo lijkt het vaak althans. Vrouwen praten al gauw teveel & vaak te lang over hun problemen, en mannen juist te weinig. 

Teveel spreken brengt ons ook naar ons denken. We vergeten als vrouwen dan gewoon te voelen, aan te raken en ons te laten aanraken en raken door het leven zelf. ( En dus door onze man & kinderen).

Ons kwetsbaar op te stellen in plaats van ons machtig te maken op woorden over gevoelens. Simpel weg je tranen, angst, boosheid, onzekerheid, verlegenheid en jaloezie laten zien heeft zijn charme en vaak een betere uitwerking bij mannen. Het is dan veel duidelijk voor hen dan woorden alleen. Ze willen het zien aan je en horen. 

Het spreken gebeurd dan teveel vanuit het denken, hoofd. Het blijft bij verhalen vertellen, zo denken de vrouwen controle te kunnen bewaren over hun dieper gelegen kwetsbaarheid en dus gevoelens. ( het verdriet, de woede, de angst, de onzekerheid, de jaloezie, de pijn). Want ook zij hebben vaak in hun vroege jeugd een afwijzing gehad op hun felle, enthousiaste, verdrietige, jaloerse of onzekere karakter. Ook zij hebben zich leren aanpassen aan de omgeving. En om liefde te verdienen proberen zij zich sterk, groot of juist het tegenovergestelde te gedragen. Dit alles om goedkeuring, bevestiging & aandacht, liefde van hun omgeving te krijgen, verdienen. Dit maakt ons vrouwen moe, verdrietig en dus leeg. 

We zijn bang om onszelf te zijn en/of weten niet eens meer wie dat ten diepste echt is. Uit angst voor afwijzing, afkeuring & falen in de ogen van de ander gaan we proberen te voldoen aan wat we denken dat de ander van ons nodig heeft. Toch maakt het ons allen niet gelukkig. Eigenlijk wijzen we in het hier en Nu onze diepste zelf af. En daar kunnen we gelukkig verandering in aanbrengen. Zeker als het lijkt alsof de buitenwereld ons steeds afwijst in de rol die we hebben aangeleerd en spelen. Wie ben je nu echt? 

Een luisterend oor van iemand kan zoveel opluchting geven.

Soms is luisteren alleen echter niet voldoende. Toch mogen vrouwen leren, zichtbaar te worden in hun tranen, angst en boosheid. Er alleen over spreken is niet voldoende. Vrouwen mogen weer leren in contact te staan met hun eigen kwetsbare Hart. 

Mannen willen duidelijkheid en kunnen zien wat er nu werkelijk aan de hand is. Als ik zeg dat ik boos ben maar mijn man voelt en merkt niet dat ik boos ben dan zijn het maar loze woorden voor hem en dus tegenstrijdig. Als ik zeg dat ik wegga maar ik blijf dan is dat ook onduidelijk. Als ik zeg dat ik zo verdrietig of bang ben maar mijn man ziet het niet aan mij dan blijft het onduidelijk. "En dus zal het allemaal wel meevallen"! Niet waar?

Als Praktijk Face the Truth te Amstelveen, hanteer ik verschillende stijlen van coaching en therapie waaruit u zou kunnen kiezen. Er is altijd wel een vorm te vinden die bij u past en aansluit bij wat u nodig heeft. En misschien is juist een combinatie van de verschillende vormen juist is voor U. In mijn praktijk kan ook gewerkt worden aan het verkrijgen van INZICHT in eigen persoonlijkheid en daarmee samenhangende persoonlijke levensvragen zoals: 

Is dit alles? Of is er meer? 

Wie geeft er nu nog om mij?

Wie ben ik nu echt?

Waarom voel ik mij zo?

Wat wil ik dan precies? 

Wat maakt mij nog echt blij?

Waar komt dit vandaan?

Hoe kan ik terugkomen in mijn eigen kracht en liefde?

Hoe kan ik mij alleen ook gelukkig voelen met mijzelf?

Welke unieke talenten heb ik?

Hoe verwerk ik dit verdriet?

Hoe kan ik omgaan met deze haat/bitterheid?

Hoe kan ik mijzelf en anderen vergeven?

Waarom overkomt mij dit? etc 

Als u kiest voor verandering, begin dan om zelf verantwoording te nemen.

Kijk ook voor meer informatie op:

www.HART-VERBINDING.nl & www.FACETHETRUTH.nl

Of bel en maak een afspraak: 06- 229 27 448 

Voor ( hoog gevoelige) Kinderen en Jong Volwassenen: 

In Praktijk Face the Truth te Amstelveen wil ik als kindertherapeut ook kinderen een veilige plek bieden om weer terug in eigen kracht te komen en de zelfredzaamheid te bevorderen. 

Volwassenen kunnen praten over hun problemen, maar kinderen kunnen hun problemen of moeilijke gebeurtenissen vaak niet verwoorden en hoe ze zich daarover voelen.

Als Kindertolk® ben ik in staat om het gevoel van uw kind te vertalen in woorden. Ik maak het onbewuste bewust wat op dieper liggend niveau gecommuniceerd wilt worden tussen U en Uw kind. Ook maak ik tevens gebruik van verschillende andere behandelmethode om het kind weer van denken naar voelen te brengen. Door middel van het therapeutisch spel kunnen ze hun problemen verwerken en leren ze hun gevoelens te uiten, verwoorden en met ander gedrag te experimenteren. ( Zie voor meer informatie: KinderTherapie).

Voor meer behandelmethoden kijk op mijn andere website:

www.HART-VERBINDING.nl & www.FACETHETRUTH.nl

U kunt als ouder(s) of verzorger(s) vrijblijvend een kennismakingsgesprek aanvragen.

Bel: 06- 229 27 448  

Vraag om meer informatie

Bedankt dat je contact hebt opgenomen met Praktijk Face the Truth Amstelveen. We zullen zo spoedig mogelijk reageren. Lieve groet, Sonja de Heer

bottom of page