top of page

RelatieTherapie Amstelveen Praktijk Face The Truth van Sonja de Heer 

Relatieproblemen oplossen

durf jij alles tegen je partner te zeggen?

Vreugde, gelijkwaardigheid, energie, enthousiasme, begrip, respect, liefde, contact, saamhorigheid. Een goede relatie heeft veel van dit allemaal. In mindere tijden troost u zich met de gedachte dat u dit allemaal beleefde. In slechte tijden kan elk van deze positieve eigenschappen in het tegendeel verkeren. Vreugde wordt verdriet en pijn, in plaats van gelijkwaardigheid krijg je het falen van de ander op je bord geschoven. 

Relatieproblemen vreten energie:

in plaats van dat het energie oplevert. Het enthousiasme voor de ander -of het enthousiasme voor jou- verdwijnt als sneeuw voor de zon. Je voelt je niet begrepen. Je begrijpt je partner niet meer. De saamhorigheid bestaat misschien alleen nog uit de hoop dat je er samen uit zult komen. 

Waarom heb jij een relatie?

Er zijn altijd redenen waarom mensen relaties beginnen en dan heb je het niet alleen over de aantrekkelijkheid van de ander, er spelen altijd psychologische redenen mee, zoals de hang naar veiligheid, geborgenheid en kameraadschap. 

verwachtingen en teleurstellingen

Wanneer de aantrekkelijkheid en dergelijke zo gewoon zijn geworden dat die van minder belang zijn, krijgen deze achterliggende zaken juist meer aandacht. Daarmee neemt de kans op teleurstellingen en problemen tussen de partners toe. Immers, deze zaken zijn zo essentieel dat je daar uiteindelijk de relatie op bouwt. 

Soms zit je relatie vast.

Omdat jullie zijn veranderd. Omdat je twijfelt of je nog wel van die ander houdt. Omdat jullie je ergeren aan elkaar. Omdat het is zoals die ánder dat niet wil. Omdat jullie behoefte hebben aan een andere vorm van intimiteit. Omdat. Omdat….

Als praktijk Face the Truth te Amstelveen: bied ik een uniek en praktisch concept voor relatietherapie. U krijgt inzicht in uw relatie en waarom deze in een crisis is beland. Hoe de communicatie tussen u en uw partner verloopt en welke blinde vlekken en valkuilen er zijn. Immers een goede relatie begint bij u zelf.

Een goede relatie begint altijd bij jezelf

In uw relatie worden er "oude wonden" getriggert welke het licht willen zien. Uw Partner, Relatie daagt U uit om met U zelf in het Reine te komen. "Heel" te worden. Van een on-volwassen relatie naar een volwassen relatie groeien is mogelijk als beide partners bereidt zijn in "de spiegel" te kijken en zich zelf te ont-wikkelen in therapie. Daarna kunnen nieuwe bruggetjes naar elkaar worden gebouwd indien haalbaar en gewenst door beide partijen. Alleen zo kunnen we elkaar leren onvoorwaardelijk lief te hebben. Dit is meestal niet het geval. We houden van elkaar als het gaat zoals wij willen. 

Toch worden we in onze relaties vaak "teruggeworpen" op ons "echte" zelf zodat ieder individu ook weer verder kan groeien. De opgebouwde "muurtjes" willen afgebroken worden. Daar waar ons hart harder is geworden maar nu in de verdediging schiet. En het ons aller welbekende vingertje wijzen naar elkaar. ( We wijzen er echter 3 naar onszelf ). 

Naast dit inzicht leer ik U, andere nieuwe vaardigheden waardoor u op een betere en meer bevredigende manier met uzelf en uw partner kunt omgaan en communiceren.

Veel relaties lopen stuk omdat men zichzelf niet "wilt, durft of kan uitspreken" op de manier waarop het ook duidelijk is voor de ander. Wat we denken is vaak niet wat we zeggen en of voelen. Helaas. 

Mocht het zo zijn dat uw partner niet mee wil of kan komen dan kan het toch zinvol zijn om aan uzelf te werken. U heeft immers 50% invloed op uw relatie.

Investeren in uzelf is altijd lonend. ( kijk onder individuele therapie). 

Relatie-therapeut Sonja de Heer

Zijn er knelpunten in jouw relatie en wil je graag weer terug naar een (h)eerlijke liefdevolle relatie maak dan een afspraak met Sonja de Heer: 06-229 27 448 

Werken aan je Relatie!

Werken aan liefde is iets dat veel mensen niet als romantisch ervaren. Gevoels-matig zou je namelijk zogenaamd niet aan een goede relatie hoeven werken.  

Verliefd

Het tegendeel is echter waar. Want als je net verliefd bent, stop je ook veel energie in elkaar. Sterker nog, er is geen enkele andere periode in je relatie waarin je zo je best doet voor elkaar, zonder dat het moeite kost. Daarom is de verliefdheidsfase zo belangrijk omdat je dan ervaart hoe je bent als je beste 'zelf' en hoe je relatie op z,n best is. 

Dipje

Mensen vinden het echter vaak eng om te constateren dat hun relatie in een dal zit. Toch gaan mensen niet zo maar uit elkaar, dus de angst voor een dip is meestal niet terecht. 

Samenwerken & Tijd maken voor elkaar

Werken aan liefde is iets dat veel mensen niet als romantisch ervaren. Gevoelsmatig zou je namelijk zogenaamd niet aan een goede relatie hoeven werken. Maar het tegendeel is juist waar. Als je net verliefd bent, stop je ook veel energie in elkaar. Sterker nog, er is geen enkele andere periode in je relatie waarin je zo je best doet voor elkaar, zonder dat het moeite kost. Want als je net verliefd bent, wat is er dan leuker om veel met elkaar te praten, cadeautjes te geven en gedichten te schrijven. En, tijd speelt dan geen rol. 

Sleur doorbreken

Pas als de sleur van het dagelijks leven zijn entree maakt en je dat betoverende gevoel een beetje kwijt bent, lijkt ineens de energie ook verdwenen. Heeft je relatie last van een dipje? en wil je allebei werken aan herstel daarvan, dan is de eerste stap: doen wat je deed toen je verliefd werd. De verliefdheidsfase is zo belangrijk omdat je dan ervaart hoe je bent als je beste 'zelf' en hoe je relatie op z,n best is. Probeer daarom al die leuke dingen waar je samen van genoot opnieuw te beleven.

Aandacht

Juist door aandacht aan elkaar te besteden en je best voor de ander te willen doen, maak je iets los bij elkaar. En pas als je weer je best doet voor elkaar, kun je beginnen om (weer) verlangen op te roepen. Maar intimiteit kun je niet afdwingen. Als je erg op elkaar gefocust bent, ga dan eens een weekend allebei iets anders doen. Zo, n kleine pauze kan ervoor zorgen dat je erna ineens weer sterk naar elkaar verlangt. Dat klinkt als een cliché, maar elke dag hetzelfde taartje – hoe heerlijk ook – gaat uiteindelijk ook vervelen. Probeer hier echter integer mee om te gaan, kat en muis spelletjes spelen, werken meestal averechts en kunnen zelfs voor verlatingsangst bij de ander zorgen. En dan ben je nog veel verder van huis.

Emoties

Mensen vinden het echter vaak eng om te constateren dat hun relatie in een dal zit. Toch gaan mensen niet zo maar uit elkaar, dus de angst voor een dip is meestal niet terecht. Vaak is het wel een teken dat partners hun emoties achterhouden. Mensen slikken hun ergernissen en teleurstellingen vaak in en hopen zo de lieve vrede te bewaren. Maar uiteindelijk bewerkstellig je daar het tegenovergestelde ermee, want die verzwegen gevoelens doven de passie en de liefde. Emoties die niet uitgesproken worden werpen een muur op tussen jou en de intimiteit.

Leer om jouw gevoelens te uiten en over jouw al jouw emoties te praten.

Zit je ook in zo'n Relatie-Dip en weet je ook even niet meer wat je voelt en waarom? Heb je ook dat bekende muurtje om je heen omhoog getrokken omdat je je niet echt begrepen voelt door je partner? Leer jezelf eerst te begrijpen en maak een afspraak met Relatie-Coach Sonja de Heer 06-229 27 448 

Doe de Relatie-Check

Hoe weet je nu of je een vruchtbare, plezierige relatie hebt of niet? Meestal weet je het gevoelsmatig wel, maar misschien wil je eens iets dieper kijken of alles nog 'in balans' is. Dan kun je je relatie uitsplitsen naar een aantal domeinen en alleen of samen met je partner kijken naar hoe jullie dingen doen en of je daar tevreden mee bent. 

Check je relatie: 'De 9 domeinen'die ik binnen een goede relatie onderscheidt:

1. Communicatie en Interactie

2. Veiligheid en Geborgenheid

3. Onvoorwaardelijke Liefde - Onbaatzuchtigheid

4. Intimiteit en Sexualiteit

5. van Hechting naar Verbinding

6. Macht en Autonomie

7. Dromen & Verlangens

8. Het onderhouden van de Relatie

9. Liefde voor jezelf & Liefde voor de ander

Hoe vind je weer evenwicht in je relatie?

Indien jouw relatie op 1 van bovenstaande domeinen niet meer lekker loopt dan doen jij en je partner er goed aan vroegtijdig de balans op te maken en weer evenwicht te vinden in bovenstaande domeinen. Niet alleen nu, maar telkens opnieuw, de hele relatie lang.' Het zogenaamde 'checken van je relatie'op deze punten houdt de relatie in evenwicht. Het oprecht met elkaar praten over deze onbalans ook als maar 1 van de onderdelen spaak loopt, is zeer waardevol. Het bespreekbaar maken van onevenwichtigheden in de relatie en samen zoeken naar oplossingen is niet altijd even gemakkelijk maar wel noodzakelijk om een volwaardige relatie te hebben.

Relatieproblemen

'Er zijn altijd redenen waarom mensen relaties beginnen. En dan heb ik het niet alleen over de aantrekkelijkheid van de ander; er spelen altijd psychologische redenen mee, zoals de hang naar veiligheid, geborgenheid en kameraadschap.

Wanneer de aantrekkelijkheid zo gewoon is geworden dat die van minder belang is, krijgen deze achterliggende zaken juist meer aandacht. Daarmee neemt de kans op teleurstellingen en problemen tussen de partners toe. Immers, deze zaken zijn zo essentieel dat je daar uiteindelijk de relatie op bouwt.' 

'Soms zit je relatie vast. Omdat jullie zijn veranderd. Omdat je twijfelt of je nog wel van die ander houdt. Omdat jullie je ergeren aan elkaar. Omdat het is zoals die ánder dat niet wil. Omdat jullie behoefte hebben aan een andere vorm van intimiteit.' 

Je kunt de ander niet veranderen, maar wel jezelf!

'Wanneer er op te veel domeinen problemen spelen en jullie te lang het gesprek niet zijn aangegaan, kunnen deze problemen een eigen leven gaan leiden en zijn ze minder makkelijk op te lossen. Je komt er met z'n tweeën niet meer uit. Het zou zomaar kunnen dat je dan de hulp inroept van een relatiecoach die objectief kan luisteren en aanvoelen waar de knelpunten zitten. Een relatiecoach helpt je op weg om de verbinding (=relatie) met je partner weer in balans te brengen. Hoe?  

Relatie-coach Sonja de Heer geeft je handvatten om inzichten te krijgen in je eigen gedrag en gevoel. Bel voor een afspraak: 06-229 27 448 

Vraag om meer informatie

Bedankt dat je contact hebt opgenomen met Praktijk Face the Truth Amstelveen, Sonja de Heer/ Healing. We zullen zo spoedig mogelijk reageren en of contact met je opnemen. Harte groet, Sonja de Heer

bottom of page