top of page

Relatie Check! Domein 1-3

Domein 1: Communicatie & Interactie.  

Durf jij te zeggen waar je behoefte aan hebt? Wat je voelt en wat je precies bedoeld?

Als we leren praten en oprecht durven zeggen wat we voelen op een liefdevolle, waardige, eerlijke manier, dan zal je zien hoeveel ruimte en begrip je van je partner krijgt. 

Echter het te vaak niet zeggen wat je voelt omdat het op dat moment onbelangrijk klein lijkt, leidt tot het opsparen van allemaal kleine dingen die uiteindelijk zorgen dat de bom een keer barst. Spreek vanuit je hart en zeg wat op je hart ligt al is het nog zo klein. We zijn verleerd om te zeggen wat we voelen omdat we volgens deze maatschappij ons niet zo moeten voelen, niet zo moeten zeuren en vooral sterk zijn.

Leer vragen te stellen en te zeggen wat je voelt

Maar hoe eerder je begint met het zeggen wat je voelt uit liefde voor jezelf hoe beter anderen begrijpen waar jou grenzen liggen, wie jij bent en wat jij voelt. Leer met elkaar te communiceren, vragen te stellen en te zeggen wat je voelt.

Relatiedomeinen

Er zijn altijd redenen waarom mensen relaties beginnen. Niet alleen de aantrekkelijkheid van de ander, maar ook psychologische redenen spelen mee, zoals de hang naar veiligheid, geborgenheid en kameraadschap.

Relatie-Therapie

Wanneer er op te veel domeinen problemen spelen en jullie te lang zijn doorgaan; het gesprek niet aan zijn gegaan, gaan de problemen een eigen leven leiden en zijn ze minder makkelijk op te lossen. Naarmate dat langer duurt, kun je er minder makkelijk met z'n tweeën uitkomen. Het zou zomaar kunnen dat je dan relatietherapie nodig hebt.

Communiceren, vragen stellen en oprecht luisteren naar elkaar!

Maar voor het zo ver is, kan het helpen om al eens eerder zelf aan de bel te trekken en inzicht te krijgen in jouw eigen gevoel en gedrag. Wat zit je nou werkelijk dwars? Hoe stel je de juiste vragen aan je partner? Hoe vertel je op een goede manier en op een goed tijdstip wat je voelt? Hoe leer je weer van die olifant een mug te maken? 

Voor vragen of een helpende hand mail of bel Relatie-coach Sonja de Heer

06-229 27 448 .Zij kan je assisteren bij het praten met en luisteren naar je partner. 

Domein 2: Veiligheid & Geborgenheid.  

Ken jij de angsten van jezelf en die van jouw partner?

Een voorbeeld uit de praktijk

Je vrouw vraagt of je mee naar bed gaat om te slapen. Je zegt nee, want je zit lekker al de hele avond op zolder te mailen. Je hoort je vrouw de trap niet opkomen. Opeens staat ze achter je om je een kus geven. Ze leest over je schouder jouw 

e-mail mee… je schrikt je rot…. Wat heeft ze gelezen… je was aan het mailen met een andere vrouw. Jouw vrouw vraagt je met wie je mailt…. Je zegt 'ohh, een vrouwtje van mijn werk' en ontkent dat dit van enige betekenis is. Gewoon zakelijk. Natuurlijk voelt je vrouw Angst opkomen. Ze twijfelt aan de waarheid van jouw verhaal. Je zit tenslotte al de hele avond boven en dat is dus blijkbaar leuker dan met haar samen zijn of naar bed gaan. Je bent onduidelijk en je communiceert dus niet met haar over wat je aan het doen bent en waarom. Instinctief voelt ze dat er iets mis is. Ook al doe je er heel luchtig over en heeft het voor jou echt niets te betekenen.

Achterdocht

Een nare spanning maakt zich meester rondom dit mailverhaal. Achterdocht ontstaat en langzaam maar zeker raak je van elkaar verwijderd door spanning en angst. Is dit wat je werkelijk wilt? Waarom schrok je…? Wat mis je in jouw relatie, waarom vlucht je in aandacht en of afleiding? Waarom praten jullie niet? 

Angst

Angst is een gevoel van onbehagen, dreiging en gevaar. Net als verdriet, boosheid en blijheid is het een basis-emotie van de mens. Maar het is meer dan dat, het is zonder meer de belangrijkste en machtigste emotie, het is de emotie waar de andere uit voortkomen. Vaak vluchten we voor onze eigen angsten! Durf jij jouw angsten onder ogen te zien? Vluchtgedrag lost niets op maar verergert alleen maar de situatie.

Voel jij je veilig in jullie relatie?

De hamvraag is natuurlijk, voelen jullie je veilig & geborgen in jullie relatie? En welke bijdrage lever je daar zelf aan?! Welke angsten heb jij? Ken jij de angsten van je partner? Heb jij genoeg zelfvertrouwen? 

Relatie-Coach Sonja de Heer

Herken jij dit symptoom in jouw relatie? Én wil jij ook weer balans creëren en je veilig & lekker voelen mail of bel dan met jouw Relatie-Coach Sonja 06-229 27 448 

Domein 3: Onvoorwaardelijke Liefde-Onbaatzuchtigheid.  

Wat wil jij terug in ruil voor jouw liefde?

Herken jij dit in jouw relatie? Het voor-wat-hoort-wat-ruil-principe? Oké, ik kook, dus jij wast af. Ik masseer jouw voeten, rug en schouders, krijg ik 

dan sex? Ik ga met jou mee winkelen maar dan kijken we wel voetbal vanavond. Ik luister naar jouw verhaal maar dan moet je ook naar het mijne luisteren. Als jij zo chagrijnig doet, dan doe ik het ook.

Onbaatzuchtigheid

Je hoeft allang geen menswetenschappen meer gestudeerd te hebben om te weten dat het hele eigentijdse bestaan gebaseerd is op een principieel cynisme jegens alle vormen van onbaatzuchtigheid. Niets doen we zomaar, voor elke prestatie verwachten we een tegenprestatie, het oerburgerlijke principe van de ruil domineert al onze 'relaties'. Eigenlijk kunnen we ons al niet meer voorstellen dat het ooit anders is geweest.

Wil jij ook weer passie voelen?

Geef Aandacht, Geef Zorg, Geef Jezelf, Geef al jouw Liefde. Ervaar de kracht van Liefde!

Liefde is geen zwaktebod maar juist een wonderbaarlijke kracht.

Je zult zien dat je het zelf leuk begint te vinden om je partner echt te verrassen. Dit is geluk: als je geniet van het geven van liefde aan je partner. Als je niets verwacht maar gewoon oprecht aandacht geeft, luistert en verrast dan zul je verstelt staan van jouw eigen gevoel en wat dat doet met jouw partners gevoel. Want als we niets verwachten is de verrassing des te groter…. Neem de tijd om echt naar elkaar te luisteren, je in te leven, elkaar te vertroetelen, te knuffelen, te masseren, met elkaar te winkelen. Weg met alle weerstand, zeg Ja!! tegen liefde.

Mail of bel Relatie Coach Sonja de Heer, 06- 229 27 448

Wil je weten hoe je weer kunt leven uit onvoorwaardelijke liefde voor jezelf en die voor een ander mail of bel dan jouw Relatie-Coach Sonja de Heer. Zij kan jou helpen weer plezier te beleven aan het geven van Liefde waardoor je liefde als een innerlijke kracht zult ervaren.

Vraag om meer informatie

Bedankt dat je contact hebt opgenomen met Praktijk Face the Truth Amstelveen. We zullen zo spoedig mogelijk reageren. Lieve groet, Sonja de Heer

bottom of page