top of page

BLOG: Praktijk Face The Truth Amstelveen. Help!? Sonja! Mijn Stiefvader is een Rotzak. ( klein meisj

 

Komt een klein meisje bij de Therapeut! ( 8 jaar)

Mama, Luister nou! 

Mijn deurbel gaat. Ik doe de deur open en kijk recht in het gezicht van een afwachtende, verlegen moeder die er oververmoeid uit ziet. Voor haar staat haar dochter met dezelfde vermoeide blik, bruine wallen onder haar ogen, maar veel assertiever en daadkrachtiger. Vol vertrouwen zegt ze, “Hallo, ik moet van mijn moeder met U praten” Het gaat niet goed met mij. En ik vind dat een goed idee. Het is de hoogste tijd.

 

Ik grinnik en kijk het meisje vol compassie aan. Wat een dapper kind. Zo , zeg ik. Dan ben je hier dus aan het goede adres. Kom maar binnen en ga maar lekker zitten op de bank. Dan kun jij mij mooi eens alles vertellen wat je dwars zit.

 

Dapper stapt ze door de gang en vraagt netjes. Moet ik hier links of rechts. Ik wijs haar de weg.

 

Haar moeder is lang zo zeker niet en kijkt mij wat schuldig en onzeker/verlegen aan. Net als ik de deur dicht wil doen komt er ook nog een man binnen stappen.

 

Even ben ik verrast. Lees hier verder......

Comments


bottom of page